De MyReserve-thuisaccu van het duitse Solarwatt nu ook in Nederland

Jezelf voorzien in je eigen energie. Dat klinkt als toekomst muziek. Het opwekken van energie wordt al veelvuldig gedaan, maar het opslaan van energie, is vaak lastig. Eén van de pioniers op het gebied van energieopslag is Solarwatt. Het Duitse bedrijf heeft sinds vorige week de MyReserve-thuisaccu in Nederland geïntroduceerd.

Met deze accu kunnen huishoudens hun eigen opgewekte energie opslaan en gebruiken wanneer zij dit nodig hebben. De bijbehorende Energy Manager houdt daarbij controle over de verbruikshoeveelheid. SolarWatt heeft een duidelijke missie. “De introductie van de thuisaccu is onderdeel van de missie om alle Nederlandse huishoudens in staat te stellen zelfstandig te voorzien in hun eigen energiebehoefte.”

Infrastructuur gaat veranderen
Volgens de pionier zal de energie-infrastructuur in ons land drastisch worden gewijzigd. De introductie van de accu dient daarbij als startschot. “Het zelf opwekken van energie maakt consumenten namelijk minder afhankelijk van energieleveranciers: de nieuwe-generatie thuisaccu MyReserve stelt hen in staat zelf-opgewekte energie thuis op te slaan om vervolgens zelf te bepalen op welk moment en voor welk doel het wordt ingezet.”

Revolutie op energiegebied
Erik Frentz, productspecialist van Solarwatt: “We merken dat er steeds meer vraag ontstaat naar het opslaan van zelf-opgewekte energie, zeker nu de versobering van de salderingsregeling steeds dichterbij komt. Solarwatt verwacht daarom een ware energierevolutie waarvan de ingebruikname van de eerste MyReserve in Nederland het startschot is.”

Bron: elektrotechniek365.nl