Eneco verkoopt slechts 30 Powerwall thuisaccu's van Tesla

In de afgelopen maanden heeft Eneco nog maar dertig van Tesla's Powerwalls verkocht. De belangstelling voor de thuisbatterij was in eerste instantie enorm, dus de verkoop lijkt tegen te vallen.

Toch is Eneco niet ontevreden. "We hadden al verwacht dat maar weinig mensen de Powerwall zouden kopen", zegt Arie Spruit, woordvoerder bij Eneco. "Het is nog een hele kleine markt, de aanschafprijs is hoog en op dit moment is het voor mensen met zonnepanelen financieel aantrekkelijker om energie terug te leveren aan het net." Een Powerwall kost inclusief installatie tussen de 6.000 en 7.000 euro.

38.000 reserveringen
De Powerwall, die energie op kan slaan die je zelf thuis opwekt, wordt in de Verenigde Staten een stuk beter verkocht. Toen Elon Musk de batterij aankondigde, kwamen er gelijk al 38.000 reserveringen binnen. Dat het in Nederland wat trager gaat, maakt Eneco volgens Spruit niet uit. "Het zijn echt de koplopers die nu een thuisbatterij kopen, wij zetten dus ook nog niet in op de massa."

Opslag van energie
"In de toekomst gaat de rol van opslag van energie heel groot worden. Je weet niet altijd wanneer de zon schijnt, dus als het aandeel van duurzame energie groeit, heb je opslag voor die energie nodig. Als veel mensen een thuisbatterij nemen, hebben we die opslag. We verwachten dus dat de verkoop gaat stijgen." Maar wanneer dat is, weet Spruit nog niet. "Dat hangt heel erg van de markt af. Tesla zet met de Powerwall een grote prijsdaling in, het lukt ons nu al om ze goedkoper te verkopen. In Duitsland zijn er al 30.000 verkocht."

Bron: rtlnieuws.nl