Financiële problemen LeEco leidt tot bouwstop bij Tesla-killer Faraday Future

De naschok van de financiële problemen bij LeEco wordt zichtbaar. Een week geleden werd bekend dat het Chinese LeEco in de geldproblemen zit. Het bedrijf bemoeit zich met een aantal groene autoplannen, waaronder het nieuwe autobedrijf Faraday Future.

Nu is bekend geworden dat er iets aan de hand is bij het laatstgenoemde bedrijf. De bouw van de fabriek in Nevada is tijdelijk stopgezet en pas in 2017 zal de hamer weer worden opgepakt. Eén en één is twee. Het kan niet anders dan dat de financiële problemen bij LeEco invloed heeft op de toekomst van Faraday Future. Bij het Chinese LeEco is de geldkraan volledig dichtgedraaid en CEO Jia Yueting heeft zijn salaris verlaagd naar 1 yuan per maand.

De fabriek van Faraday Future moet in 2018 operationeel zijn. Het is nu echter de vraag of dit gaat lukken. Het automerk gaat een Formule E-team sponsoren, heeft een elektrische supercar in het gamma en test op de achtergrond met een elektrische crossover. Het is niet bekend of deze projecten ook vertragingen oplopen nu de bouw van de fabriek tijdelijk is stilgelegd. (via Jalopnik)

Bron: www.groen7.nl/ auteur Ruben Priest