Eenvoudig energiebesparen doe je met Speedcomfort: de slimme radiatorventilator

De winnaar van het Groenste Idee van Nederland 2015 is de slimme ventilatorradiator van het bedrijf SpeedComfort. De ventilatoren verhogen het rendement van uw radiator fors. Dat zorgt voor een fikse besparing op het gasverbruik.

Hoe werkt de Speedcomfort?
De SpeedComfort ventilatoren blazen de warmte die in een radiator zit versneld de ruimte in. Met vier magneten bevestigt u de ventilator tussen de twee platen van een radiator. De minimale afstand tussen de radiatorplaten moet hiervoor 70 mm zijn. Voor een grotere radiator hebt u meerdere exemplaren nodig, die in een serie worden aangesloten op één voeding. De ventilatoren gaan automatisch werken als de radiator 35 graden of warmer wordt.

Milieuvriendelijk
Dankzij de radiatorventilatoren kan de watertemperatuur van uw verwarming omlaag naar 60 graden of minder. Hierdoor bespaart u tot 30% op uw gasverbruik. Natuurlijk verbruikt de ventilator stroom, maar met een vermogen van 0,55 Watt komen de stroomkosten per ventilator uit op 16 cent per jaar. De ventilator is gemaakt van biobased materiaal. Er worden dus geen fossiele grondstoffen gebruikt voor de productie.

Geluid?
Ook aan het geluidsniveau is gedacht. Met minder dan 20 decibel hebt u weinig last van de radiatorventilator. Om even aan te geven: een stille koelkast komt op 38 decibel.

Interesse? Bestel dan HIER een Speedcomfort radiatorventilator met 10% korting. Gebruik daarvoor tijdens je bestelling kortingscode: VUGHT2017