Je overweegt zonnepanelen? Blijf kieskeurig en let hierop

Zonnepanelen leveren hernieuwbare energie. Wist u dat de elektriciteitsprijzen afgelopen 8 jaar bijna zijn verdubbeld? Daar kunt u zelfs iets aan veranderen. Terwijl de elektriciteitsprijzen stijgen, zijn de installatieprijzen momenteel drie keer goedkoper geworden. Tijd om in actie te schieten!
Maar waar moeten we op letten bij de aanschaf ervan? Hierna leest u een aantal tips.

1.Hoeveel budget heeft u nodig?
Uw dak vol zetten met zonnepanelen is in ieder geval de garantie dat u genoeg stroom opwekt. Of u het daadwerkelijk allemaal nodig heeft is nog maar de vraag. Meer panelen neerzetten dan dat u nodig heeft, kost u een pak meer geld met een veel langere terugverdientijd.

2. Goedkoop is geen optie
U zou denken, zonnepanelen zijn zonnepanelen, maar niets is minder waar. Er zijn heuse verschillen qua rendement en betrouwbaarheid. Bekijk verschillende opties en lees recensies. Zit u met twijfels, vraag een installateur om extra informatie!

3. Advies vragen
Welk type zonnepaneel is voor situatie geschikt? Een goede vakman bedient u van antwoord. U kunt vaak geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en zo in contact komen met verschillende installateurs.

4. Zonnepanelen niet zelf installeren
Een handige Harry is erg fijn om te zijn, maar toch. Iemand met weinig ervaring loopt de kans de zonnepanelen per ongeluk helemaal verkeerd kan aansluiten. Naast het veiligheidsrisico - kortsluiting, werken op hoogte, jezelf per ongeluk elektrocuteren- is er kans dat u de zonnepanelen beschadigt, of zonder het te beseffen deukjes maakt wat ten koste gaat van het rendement.

5. Shoppen loont!
Eenmaal zonnepanelen op het dak, dan is het verstandig om niet direct met iedere energiemaatschappij in zee te gaan. Een energieleverancier kan hele andere prijzen hanteren dan een andere energieleverancier met betrekking tot het afnemen van uw stroom. Daarnaast schijnt de zon niet altijd op de momenten dat u energie nodig heeft, het is handig om ook een gunstige regeling te hebben op het moment dat u stroom moet inkopen van hen. Let dus goed op deze 2 zaken bij het afsluiten van een energiecontract. Mocht u meer informatie hieromtrent willen, surf een naar Zonnepanelen.net en neem contact op.

Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert